Trineco B.V. is een ontwikkelaar op het gebied van zonne-energie, met haar dochter organisaties Soleila en Friesland Zon worden diverse zon-projecten uitgevoerd. 

Aandeelhouders Trineco

Raymond Roeffel | Co-founder en CEO Trineco

In 2013 heeft Raymond een nieuw energie-ontwikkeling bedrijf genaamd Trineco opgericht. Aanleiding was de constatering dat te veel goede energieprojecten stranden ergens tussen het idee en de bouwfase. Ontwikkeling van energieprojecten is complex en risicovol. Raymond en zijn zakenpartners hebben jarenlange ervaring in de ontwikkeling en financiering van energieprojecten.Door niet alleen andere ondernemers te adviseren, maar door zelf te investeren in duurzame energie snapt Raymond als geen ander de uitdagingen en risico’s die horen bij het ontwikkelen en realiseren van energieprojecten.

Douwe Faber - Eigenaar Ekwadraat Group

Douwe is een energieke en enthousiaste ondernemer die zijn energie haalt uit het opzetten en begeleiden van duurzame initiatieven tot volledige realisatie; Van niets iets maken. Complexiteit ziet hij als uitdaging. Als één van de pioniers in de markt van duurzaam energieadvies en duurzame ontwikkeling is hij 17 jaar geleden vanuit een heldere visie en ambitie gestart met het opbouwen van zijn eigen bedrijven. De markt is klaar om verder te vergroenen, de investeringsbereidheid is groot en er zijn omvangrijke ambities beschreven in het klimaatakkoord.

Financiering

Een project financieren is geen eenvoudige opgave. Financiële partijen krijgen vaak veel aanbod, zijn kritisch op betrokken partijen en stellen stevige voorwaarden. Trineco gaat voor kwaliteit en samenwerking. Eerst een zeer gedegen projectplan, inclusief vergunningen en contracten en pas daarna in gesprek met vermogensverschaffers. En of het nu banken, private equity partijen of particulieren zijn, Trineco heeft een breed netwerk. Daarnaast weten betreffende partijen dat Trineco kwaliteit levert en dat bij de projectinrichting al rekening is gehouden met de eisen die financiers bijna in alle gevallen stellen. Dit bespaart veel tijd in het proces.

Voor duurzame energieprojecten zijn veel subsidie- en fiscale aftrekmogelijkheden beschikbaar. Hierdoor kunnen projecten in sommige gevallen ook ondergebracht worden in fiscale beleggingsconstructies of aantrekkelijk zijn voor ondernemingen met een grote winstcapaciteit. De kennis die Trineco heeft van de financiële en fiscale structurering en de combinatie van verschillende financieringsopties, verhoogt substantieel de kans op het aantrekken van kapitaal en daarmee de uiteindelijke realisatie van het project.