Teveel goede ideeën op het gebied van duurzame energie komen niet tot realisatie. De ontwikkelfase is veelal complex, heeft een lange doorlooptijd en kent een hoog risicoprofiel.

Specifieke kennis en vaardigheden die gevraagd worden bij een ontwikkeltraject zijn:

  • Ondernemerservaring en de juiste competenties om van idee tot realisatie te komen.
  • Kennis van de complexe regelgeving en vergunningsprocedures in Nederland.
  • Kennis van de ingewikkelde subsidie trajecten.
  • Specifieke technische kennis om complexe energie-installaties te ontwerpen.
  • Financiële en juridische expertise om de juiste structurering en financieringsvorm te vinden die passen bij de betrokken stakeholders en het noodzakelijke financiële rendement dat een project vraagt.
  • Kennis van de fiscale regelgeving.

Via het gewone “marktsysteem” zal een substantieel deel van de ideeën niet eenvoudig tot ontwikkeling komen en is een geïntegreerde, innovatieve en project-overstijgende aanpak noodzakelijk voor realiseren van acceptabele marges op exploitatie van dergelijke energieprojecten. Een energie-ontwikkelaar is voor de betrokken partijen hét middel om de energietransitie vorm te geven. Trineco wil deze rol vervullen en heeft de ambitie om meerdere duurzame energieprojecten per jaar te realiseren

 

Friesland Zon

Friesland Zon is een dochteronderneming van Trineco BV die zich ten doel heeft gesteld de uitrol van zonne-energie een substantiële versnelling te laten doormaken. Met de realisatie van het project Friesland Zon, waarbij grootschalig zonnepanelen worden ingekocht om deze vervolgens langdurig in gebruik te geven aan particulieren en bedrijven biedt Trineco Zon een aantrekkelijke investeringspropositie en voor de gebruikers een aanmerkelijke besparing op elektriciteitskosten. Op deze wijze krijgt de huurder een aantrekkelijke kans om gebruik te maken van duurzaam opgewekte zonne-energie terwijl er geen eigen investering nodig is.


Profiteren van zonne-energie zonder te investeren, hoe werkt dit?
Particulieren, agrarisch ondernemers, scholen of andere organisaties kunnen snel, goedkoop en zorgeloos profiteren van zelf opgewekte energie met de zonnepanelen van Friesland Zon. Lees er meer over op deze pagina of kijk op de website van Friesland Zon. 

Soleila

Soleila is net als Friesland Zon een dochteronderneming van Trineco BV. Ook zonder grond of enorm dakoppervlak kan jij bijdragen en participeren in de missie van Soleila. De zonnedaken en zonneparken gaan namelijk verder dan alleen rijen met zonnepanelen. Wij koesteren de omgeving en betrekken omwonenden, lokale bestuurders en energiecoöperaties bij onze processen.

Bij de realisatie van een zonnepark, werken wij samen met de omwonenden om ervoor te zorgen dat iedereen hier voordeel uit haalt. Woon je naast een van onze zonneparken? Dan is de kans groot dat je mee kan dingen naar gratis stroom. Woon je iets verder weg? Dan krijg je de kans om zonnepanelen in te kopen voor de inkoopprijs. En doordat wij rechtstreeks bij de fabriekant inkopen, is die prijs veel lager dan je anders zou betalen.

Hoe groter een zonnepark, hoe meer wij kunnen doen voor de maatschappelijke uitdagingen, zoals dubbel landgebruik. Wij bekijken graag de mogelijkheden om kippen, varkens of schapen te houden onder de zonnepanelen. Bij een kleiner park kunt u denken aan oplaadpunten voor elektrische fietsen en informatieborden die mensen bewust maken van de uitdagingen van de energietransitie. Bij zeer grote parken kunt u denken aan een waterstof tankstation en/of een interactief informatiecentrum. Elk formaat zonnepark draagt bij aan een duurzamere wereld voor onszelf en voor onze kinderen.